3 Tinute pentru a te simti sigura pe tine


3 Tinute pentru a te simti sigura pe tine

Fiecare zi vine cu o noua provocare si chiar cu o stare sufleteasca diferita. Atunci când ne alegem tinutele, starea noastra iese la suprafata prin piesele vestimentare pentru care am optat. Cele mai multe femei recurg la purtarea blugilor si tricourilor largi în culori închise atunci când nu se simt bine în pielea lor. Este important de stiut, însa, ca o tinuta potrivita ne poate îmbunatati starea sufleteasca, facându-ne sa avem mai multa încredere în noi.

Tinutele clasice transmit despre noi ca suntem stapâne pe sine, dar nu prea riscam în ceea ce priveste moda, iar cele nonconformiste accentueaza spiritul liber si personalitatea îndrazneata. Important de stiut este ca tendintele din moda nu trebuie luate ca atare, ci adaptate stilului tau personal, pentru a te simti confortabil.

Exista o multime de piese vestimentare ce te pot face sa te simti mai sigura pe tine, însa nu uita ca ce te face pe tine sa te simti mai confortabil, poate face pe altcineva sa se simta nesigur. Totusi, cu ajutorul camasilor, pantalonilor si sacourilor/jachetelor, adaptate caracteristicilor tale, poti crea tinute în care sa te simti nemaipomenit. Pentru a le purta trebuie sa tii cont de forma corpului tau, de stilul personal si de locul în care îti vei afisa tinuta.

1. Camasile
Nu ai nicio scuza sa nu porti camasi, trebuie doar sa o gasesti pe cea potrivita corpului tau. Daca ai o silueta tip clepsidra, poti purta aproape orice fel de camasa. Accentueaza-ti talia si pune-ti în valoare formele purtând camasile cambrate. Daca esti mai plinuta, joaca-te cu imprimeurile si culorile pentru a distrage atentia de la zonele pe care nu vrei sa le reliefezi. Poarta camasi cu volum în partea de sus, cum ar fi cele cu volanase sau decolteuri în V daca ai silueta para si evita-le pe cele mulate pe sold. Daca ai o silueta androgina, adauga volum pentru obtinerea unor forme mai proeminente.

2. Pantaloni
Daca te numeri printre norocoasele care au silueta clepsidra, poti purta pantaloni strâmti, drepti sau mulati de la genunchi în jos, fara a fi prea strânsi pe gambe. Pentru silueta para, cei mai avantajosi sunt pantalonii evazati, cu talie medie, în culori mai închise decât topul sau cu dungi verticale. Pantalonii cu talie înalta creaza iluzia unei talii mai subtiri siluetei mar, iar cei strâmti trebuie evitati.

3. Sacouri
Sacourile pot fi purtate de orice silueta, însa exista câteva secrete pe care trebuie sa le afli. Sacourile semi-cambrate, a caror lungime se opreste în punctul în care încep soldurile, avantajeaza cel mai bine silueta clepsidra. Silueta para este favorizata de sacourile cu slit la spate, umeri falsi si decolteuri în V. Formele androgine pot fi îndulcite de sacouri cu broderii sau volane în zona bustului si de croieli asimetrice.

Culorile alese sunt importante pentru a-ti pune amprenta personalitatii tale, dar si pentru a crea armonie cu tenul si forma corpului tau. Foloseste culorile închise pentru a masca partile corpului pe care vrei sa le faci sa para mai mici si mai deschise pentru a le pune în evidenta. Tenul în nuante de crem sau piersica este avantajat de tinute în culori precum galbenul, auriul, maronul si piersica. Daca ai tenul palid poarta haine în culori pastel cum ar fi rozul, verdele, bleumarinul, movul pruna si maronul. Pentru tenurile ciocolatii, culorile calde sunt cele mai potrivite.

Descopera detaliile ce te fac sa te simti sigura pe tine si ai grija sa le porti de fiecare data!


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!


Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Introduceti codul din imagine: