Inspiratia lunii: Stilul Greta Garbo


Inspiratia lunii: Stilul Greta Garbo

Stilul Greta Garbo si-a pus amprenta în lumea fashion, fiind preluat de catre designeri precum Giorgio Armani, Salvatore Ferragamo, Vivienne Westwood si altii. Acesta s-a pastrat autentic si poate fi adoptat atunci când dorim sa alcatuim o tinuta sofisticata, dar comoda.

Greta Garbo a fost una dintre cele mai încântatoare actrite de la Hollywood, jucând în 28 de filme. Stilul actritei este impresionant si prin povestea ei de viata. Emigrând din Suedia, Greta Garbo nu stia limba engleza, motiv pentru care primele filme fara sunet au avantajat-o. Aceasta a reusit în lumea filmului, desi nu se potrivea tiparelor. A trebuit sa se adapteze la standardele americane muncind pentru a-si îmbunatati aspectul fizic. Deoarece era destul de înalta si subtire, avea un stil aparte.

Stilul Greta Garbo s-a evidentiat prin accentul pus pe mânecile largi, pantalonii foarte evazati, fustele în clos purtate cu cravata, bluzele pe gât, jachetele scurte si masculine, rochiile de matase, palariile si ochelarii de soare. Acestea erau combinate astfel încât rezultatul final era un look elegant, de femeie fatala. Printre culorile potrivite acestui stil se numara bejul, albastrul marin, rozul, turcoazul si negrul.

Asadar, specific Greta Garbo este stilul Art Deco caracteristic anilor 20, un stil clasic androgin. Se pot împrumuta elemente din tinutele ei si astazi, pentru a alcatui un look mai interesant decât cel cu care ne-am obisnuit. Un astfel de stil te va face sa te simti mai seducatoare si încrezatoare.

Noteaza ?principalele elemente ale stilului Greta Garbo si creaza-ti o noua tinuta:
- jachete scurte si masculine,
- camasi evazate cu cravata,
- pantaloni evazati, masculini,
- pantofi cu toc mic,
- ochelari de soare mari,
- palarii.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!


Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Introduceti codul din imagine: