Cum iti alegi pantalonii în functie de silueta


Cum iti alegi pantalonii în functie de silueta

Pantalonii sunt cea mai purtata piesa vestimentara din tinuta unei femei, atât pentru look-ul ce transmite siguranta, cât si pentru confort. Cu toate ca au stârnit controverse la începutul anilor 1800, când au fost purtati pentru prima oara de o femeie, acestia au fost adoptati în garderoba si nu s-a renuntat la ei pâna astazi. Coco Chanel a fost prima femeie designer care a creat si purtat pantaloni, introducând astfel un nou stil, mai relaxat pentru femeile care pâna atunci înca preferau sa poarte corsete si fuste lungi.

Astazi este foarte usor sa purtam pantaloni datorita diversitatii stilurilor, a materialelor si culorilor. Nu ne mai ramâne decât sa îi gasim pe cei care ne plac cel mai mult si sa îi asortam corespunzator. Un alt avantaj al pantalonilor este cel al flexibilitatii, nu doar al libertatii de miscare, cât si al libertatii de alegere a stilurilor. Putem purta pantaloni la birou, la plimbare, în club, la un eveniment, practic oriunde, atât timp cât se preteaza stilulului impus de loc.

Un alt criteriu în functie de care trebuie sa ne alegem pantalonii e silueta. Putem fi în fata vitrinei cu cei mai frumosi pantaloni pe care i-am vazut, daca nu ne avantajeaza, nu are niciun sens sa îi cumparam. Scopul este sa ne simtim bine, sa ne evidentieze calitatile si sa transmita un mesaj corect despre noi.

Daca ai o silueta tip clepsidra ai mai multe optiuni, deoarece îti vine bine aproape orice model de pantaloni. Accentueaza-ti talia subtire si pune-ti în valoare soldurile proportionate. Pantalonii ce îti vor evidentia cel mai bine formele sunt cei usor evazati, largi sau cei clasici evazati. Din garderoba femeii cu silueta para nu trebuie sa lipseasca pantalonii cu croiala dreapta, în culori închise ce dau impresia de alungire a picioarelor si silueta armonioasa.

Mignionele trebuie sa se orienteze catre modelele ce le vor scoate în evidenta proportiile si sa creeze iluzia ca sunt mai înalte, cum ar fi pantalonii skinny. Întreaga tinuta trebuie sa fie compusa din cât mai putine culori si combinata cu tocuri. Siluetele fara forme sunt avantajate cel mai mult de pantalonii cu talie înalta, pentru ca acestia accentueaza talia si împart corpul în doua, rezultând formele. Posesoarele formelor voluptoase pot purta pantaloni plisati, cu dungi verticale sau cât mai evazati pentru a crea iluzia unei siluete proportionale.

Pentru tinutele office avem multe optiuni, de la pantalonii clasici la dunga, la cei skinny, cu talie înalta sau usor evazati. Important este sa fim atente la materialul din care sunt realizati pentru a se potrivi sacourilor si camasilor cu care îi asortam.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!


Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Introduceti codul din imagine: